HGSS

Emergency call

Noćna potraga Stanice Osijek u blizini Aljmaša

U srijedu 18. studenog u 18:02 sati, HGSS Stanica Osijek zaprima poziv od Centra 112 o tri izgubljene ženske osobe na području Mišinog brda u blizini Aljmaša.

Odmah po dojavi i primitku informacija četvero spašavatelja izlazi na teren i stupaju u kontakt sa jednom od izgubljenih osoba. Od nje saznaju da su se izgubile na teško pristupačnom šumskom terenu u blizini ušća Drave u Dunav, nemaju rasvjetu i nalaze se na obali jednog od rječnih rukavaca. Nakon uspostavljenog kontakta, spašavatelji dobivaju i njihovu lokaciju poslanu putem mobilnog telefona.

U 19: 55 sati, spašavatelji i jedan djelatnik PP Dalj pronalaze izgubljene osobe, pomažu im prijeći rječni rukavac, odvode kroz šumu do vozila i prevoze do mjesta gdje se nalaze ostali djelatnici PP Dalj.

Unatoč tome što je ovaj izlet obilježenim pješačkim stazama prema planu trebao biti ugodna šetnja, nepredvidivost plavljenja područja uz ušće Drave u Dunav u kombinaciji sa zimskim, kraćim razdobljem dana, pretvorila je ovaj izlet u pravu malu avanturu.
Zahvaljujući prisebnosti jedne od izgubljenih osoba koja je slanjem lokacije putem mobitela olakšala posao spašavateljima i izvrsnoj suradnji sa djelatnicima PP Dalj sve je završilo sretno i spašavatelji su se u miru vratili svojim kućama.