HGSS

Emergency call

NASTAVAK SURADNJE LAND ROVERA I HGSS-A

Još tijekom angažmana HGSS-a prošle godine na potresom pogođenim područjima krenula je suradnja HGSS-a i Land Rover Hrvatska, suradnja se nastavlja i ove godine.

Narednih godinu dana HGSS-u će na raspolaganju biti Land Rover Defender Hard Top, sve to zahvaljujući tvrtkama Wallis Adria d.o.o. (Regionalni uvoznik za Jaguar i Land Rover) i Auto Benussi d.o.o. (ovlaštenim prodajno-servisnim centrom).
Hard Top ima nosivost do 800 kg u izvedbi 110 Hard Top, te sposobnost vuče prikolice do 3.500 kg uz mogućnost prilagođavanja unutrašnjosti. Bez drugog ili trećeg reda sjedala, Defender 110 Hard Top nudi teretni prostor zapremine do 2.059 litara.

“Zahvaljujemo na prepoznavanju truda i aktivnosti koje radi HGSS. Novi Land Rover Defender je tu za nas sljedećih godinu dana. Radi se o N1 modelu koji ćemo probati modificirati do određene razine kako bi nam mogao poslužiti za određene tehničke i specifične zahtjeve. Dosadašnje korištenje Defendera je pokazalo vrhunske karakteristike za rad na terenu. Uz naše partnere koji nas opskrbljuju vozilima, drago nam je da je tu i Wallis Adria. Svakako će ova cijela priča dati još snažniju poruku u promociji sigurnosti.” – rekao je pročelnik HGSS-a Josip Granić.

Pozitivno prošlogodišnje iskustvo HGSS-a s novim Defenderom, unaprijedilo je i proširilo suradnju te će od ove godine Defender testirati i gorske službe spašavanja u Sloveniji i Srbiji.