HGSS

Emergency call

Napustila nas je Aki

Aki oštenjena je 2008. godine. U svom potražnom stažu sudjelovala u nebrojeno akcija u Hrvatskoj kao i susjednoj Bosni i Hercegovini.

U svojoj karijeri pronašla je četiri osobe. Njih 3 bile su žive, a radilo se o starijim osobama oboljelim od Alzheimera dok je jednu mrtvu osobu pronašla u lavini na Kamešnici.

Nažalost, Aki je na treningu u ruševinama skočila za markirantom s prvog kata objekta, ozlijedila rame nakon čega je umirovljena. Stare dane provela je u šetnjama, spavanju na kauču i povremenim treninzima.

HGSS trenutno ima 65 aktivnih potražnih timova sa psima od kojih je 39 licenciranih i osposobljenih za traganje u neurbanim područjima, ruševinama i lavinama dok su ostali potražni timovi u fazi obuke. Već 22 godine HGSS sustavno ulaže u obuku potražnih pasa, njihovih vodiča i instruktora. Svakim novim pronalaskom potražni timovi HGSS-a se dokazuju kao nezamjenjiv resurs na terenu.

Uz svog vodiča Blanku Lučić provela je punih 13 godina na čemu joj je iznimno zahvalna. Pridružit ćemo se Blanki i zahvaliti Aki za sve što je dala našoj službi.