HGSS

Emergency call

Međunarodna suradnja na djelu: Slovenski spašavatelji vježbaju s HGSS-om

Od 23. do 25. travnja 2024., pod vodstvom instruktora HGSS-a (Rescue3), održana je vježba spašavanja na vodama u koju su bili uključeni međunarodni partneri.

28/04/2024

|

Komisija za spašavanje sa voda i poplava

Sudjelovalo je 12 vatrogasaca iz Gasilske reševalne službe Kranj, Slovenija (GARS Kranj) te dvoje spašavatelja iz Zavoda za varstvo pred utopitvami. Ova suradnja, koja traje već pet godina, ponovno je potvrdila svoju važnost kroz zajedničko usavršavanje i razmjenu znanja. Vježba je održana na rijeci Cetini kod Omiša.

Fokus vježbe bio je na usavršavanju tehnika koje se primjenjuju tijekom intervencija na poplavama i brzim vodama, ključnim za efikasno reagiranje u kriznim situacijama. Posebna pažnja posvećena je tehnikama upravljanja raft plovilima na brzim vodama, koje su iznimno važne za sigurnost i efikasnost spašavanja. Također, prakticirane su i kombinirane tehnike rada s užetima i navezanim plovilima, što dodatno doprinosi sposobnostima timova da djeluju u složenim i dinamičnim uvjetima.

Ova vježba je omogućila razmjenu neprocjenjivih iskustava i metoda rada koje će zasigurno koristiti u budućim akcijama spašavanja.