HGSS

Emergency call

Konferencija za medije povodom brutalnog napada na člana Stanice Split

Povodom nemilog događaja u kojem je na Uskrsni ponedjeljak član HGSS Stanice Split teško ozlijeđen, splitski pročelnik Branimir Jukić obratio se medijima ovog utorka u prostorijama u Majdanu.

FOTO:

Ivana Ivanović / Pixsell

“Sinoć je stradao naš kolega Kruno. Naime, on je jučer bio na cjelodnevnom dežurstvu planinskog pohoda na Kozjaku i prilikom povratka doma negdje oko 19.30 sati teško je ozlijeđen ispred svoje kuće. To mu se dogodilo kada je trebao ono malo što mu je ostalo od blagdana i praznika provesti sa svojom obitelji.

Kruno je naš dugogodišnji član i jako vrijedan i pouzdan kolega, iza sebe ima brojne akcije spašavanja, a ovo mu se dogodilo ispred kuće tako da nas je to sve skupa šokiralo. On je u bolnici i nama je u ovom trenutku najbitnije da Kruni bude dobro, da se oporavi, da se vrati svojoj familiji i nama u službu.

Kao Gorska služba spašavanja često puta ulažemo velike napore da bi spasili ljudske živote i to radimo bez odustajanja. Naprosto nam je ovo što se dogodilo društvena pogubna činjenica i sve nas je to jako potreslo i šokiralo, kazao je. Izrazio je zahvalnost liječnicima koji brinu o kolegi kao i policiji. Za Kruna je Jukić imao samo lijepe riječi jer uostalom Kruno iza sebe ima veliki broj akcija spašavanja, član je HGSS-a već desetak godina, a i na dan ovog ružnog događaja vraćao se kući s dežurstva kao član HGSS-a, kao službena osoba.” -rekao je vidno potreseni pročelnik HGSS Stanice Split, Branimir Jukić.

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) najoštrije osuđuje jučerašnji napad na člana HGSS-a kao i bilo kakav oblik nasilja te ga smatramo neprihvatljivim za naše društvo.
Ogorčeni smo ovim bezočnim napadom na našeg člana i osobu koja mu je pružala prvu pomoć.
Vjerujemo da će institucije slučaj pomno istražiti i adekvatno sankcionirati počinitelja

Našem napadnutom članu i njegovoj obitelji pružit ćemo svu potrebnu pomoć i podršku te
obojici napadnutih želimo brz oporavak.