HGSS

Emergency call

Jesenska relicenca potražnih timova

Redovni K9 trening i relicenca održali su se proteklog vikenda na Žumberku.

Na području Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje od 27.  do 29. listopada održao se redovni trening Komisije za potrage i relicenca aktivnih K9 timova. Na treningu koji je organizirala stanica Samobor sudjelovalo je 37 članova iz 16 HGSS stanica.

Subota je bila rezervirana za trening po grupama, tako da su se sa štencima i mladim psima gradili čvrsti temelji za daljnji potražni rad i elementi potrebni za polaganje licence, dok su licencirani psi i psi koji su idući dan imali relicencu, utvrđivali do sada stečena znanja i iskustva.

U nedjelju je nastavljen rad sa štencima, mladim psima i onim licenciranima, dok je istovremeno šest airscent timova (Stanica Čakovec, Stanica Novska, Stanica Samobor, Stanica Split, Stanica Zadar i Stanica Zagreb) i jedan mantrail tim (Stanica Split) na terenu obnavljalo svoju trogodišnju licencu.

Nakon nebrojeno mnogo treninga, akcija, uloženog vremena i truda, svi su timovi uspješno obnovili licencu i ponovno stekli pravo izlaska na potražne akcije u kojima se traga za živim i smrtno stradalim osobama. Ovim putem čestitamo vodičima i njihovim četveronožnim prijateljima na ostvarenom uspjehu!