HGSS

Emergency call

HGSS Stanica Osijek na vježbi „ DUNAV 2021.“

U četvrtak, 14. listopada, na dunavskom putničkom pristaništu u Batini, održana je pokazna vježba operativnih snaga sustava civilne zaštite Osječko-baranjske županije „DUNAV 2021.“

FOTO:

OBŽ

Vježba se održala u sklopu Projekta “Multisektorski pristup obnovi okoliša nakon katastrofe – Zajedno smo jači (Together we stand)”, koji se provodi u okviru INTERREG IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska- Srbija.

Sudionici vježbe bili su : Stožer civilne zaštite OBŽ, Općina Draž, Ravnateljstvo CZ Osijek, Vatrogasna zajednica OBŽ, PU Osječko-baranjska, Zavod za hitnu medicinu OBŽ, CK OBŽ, Radio klub Osijek, Društvo za podvodne aktivnosti Osijek, Hrvatske vode, Unikom d.o.o. Osijek i HGSS Stanica Osijek.

Scenarij vježbe obuhvatio je simulaciju požara na brodu koji se nalazio na dunavskom pristaništu, traganje, spašavanje i evakuaciju putnika, sprječavanje širenja opasnih tvari u rijeci i simulaciju aktivnosti pri izvanrednim mjerama obrane od poplava.
Spašavatelji HGSS Stanice Osijek prezentirali su okupljenim gledateljima spašavanje unesrećenih osoba iz Dunava sa obale i iz čamca kao i potragu za nestalom osobom na kopnu i vodi uz pomoć potražnog tima sa psom.

U vježbi je sudjelovalo jedanaest članova i potražni pas HGSS Stanice Osijek sa dva kombi vozila i aluminijskim čamcem.