HGSS

Emergency call

Helikopterska akcija na području Stona

Na području Stona, poviše sela Trnovica, izvan ikakve planinarske staze i označenog puta, ozlijeđena je ženska osoba. Vijest o nesreći dojavljena je danas u 12 sati i pet minuta posadi letača spašavatelja HGSS-a u kojoj je sudjelovalo dvoje članova Stanice Split i jedan član Stanice Makarska.

Prvu medicinsku pomoć unesrećenoj osobi pružila je ekipa Stanice Dubrovnik, a kako se radilo o težim tjelesnim ozljedama i teškom terenu na kojem se nalazila, spašavatelji su je pripremili za transport helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Ekipa letača spašavatelja unesrećenu preuzima u 15:25. Dvadeset minuta kasnije u Dubrovniku je preuzima osoblje Hitne medicinske pomoći Opće bolnice Dubrovnik. Ovo je još jedan u nizu primjera izvrsne suradnje i velike požrtvovnosti osoblja HRZ-a i HGSS-a s ciljem pomoći potrebitima.

Ovakve situacije izuzetno su stresne za unesrećene osobe, ali i za sve druge koji se uz nju nalaze. Svojom prisebnošću, pravodobnim pozivom u pomoć, brigom o unesrećenoj kolegici i podrškom koju su joj pružili do dolaska spašavatelja, ekipa planinara dala je veliki doprinos ovoj akciji spašavanja! Zbog toga im čestitamo i upućujemo najiskreniju zahvalu!