HGSS

Emergency call

Drugi dan intenzivne potrage za nestalom osobom na području Oštarija

Naokon što je bespilotnom letjelicom uočeno potopljeno vozilo u djelu korita Zagorske Mrežnice potraga je usmjerena na to područje , a u ispomoć su pozvani i ronioci iz HGSS stanice Karlovac.

9/10/2020

|

Uncategorized

HGSS stanica Ogulin, 8. kolovoza 2020. u jutarnjim satima na poziv policije, pokreće potražnu akciju za nestalom osobom. potraga je proširena na teže dostupno područje, odnosno područje starog riječnog korita Zagorske Mrežnice.

U potragu su odmah uključeni svi trenutno raspoloživi resursi stanice Ogulin. Od tehnike poput terenskih vozila, dva potražna tima s psima, a šire područje je pretraživano i bespilotnom letjelicom iz zraka.

Pregledom terena bespilotnom letjelicom iz zraka je uočeno potopljeno vozilo u jednom djelu korita Zagorske Mrežnice te je potraga usmjerena u tom smjeru a u ispomoć su pozvani i ronioci iz HGSS stanice Karlovac. Po dolasku ronioci su se odmah uključili u potragu a naši članovima su ih pratili i pomagali koliko je to moguće iz čamaca. U isto vrijeme obale korita rijeke pretraživale su se uz pomoć potražnih timova i ostalog ljudstva. Zbog mraka potraga je obustavljena do jutra kada će se nastaviti uz veće ljudske resurse na terenu jer se trenutno voda povlači iz korita rijeke. Prvi dan u potrazi je sudjelovalo devet članova stanice Ogulin, dva potražna tima s psima i tri ronioca iz stanice Karlovac.

Potraga je nastavljena jutros te u njoj sudjeluje 68 sudionika. Mještani Oštarija, članovi lokalnog DVD-a i lovačkog društva, policija iz Ogulina i članovi HGSS stanice Ogulin, Karlovac i Slavonski Brod. Zemljanim putem i bespilotnim letjelicama trenutno se pretražuje presušjelo korito rijeke Zagorske Mrežnice.