HGSS

Emergency call

Dežurstvo na biciklističkoj utrci i potražna akcija Stanice Orahovica

Nakon što su u nedjelju prije podne spašavatelji Stanice Orahovica odradili dežurstvo na biciklističkoj utrci u Slatini, u popodnevnim satima premjestili su se na Papuk kako bi pronašli izgubljene izletnike.

Pokraj slatinskog jezera Javorica startao je biciklistički XC maraton, kojeg je BK Slatina organizirao u okviru Slavonske brdske biciklističke lige Giant. Na stazama dužine 30 i 50 kilometara nastupilo je 65 biciklista. Utrku je osiguravao jedan tim spašavatelja Stanice Orahovica. Svi natjecatelji stigli su sretno do cilja pa nije bilo potrebe za intervencijom HGSS-a.

Isti dan u 16:49 h na dežurni telefon Stanice od Centra 112 dolazi poziv u pomoć trima izletnicima koji su u želji da obiđu poučnu stazu oko Jankovca skrenuli sa iste i ne mogu pronaći put natrag. Dežurni spašavatelj s njima stupa u kontakt te nakon prikupljenih informacija i konzultacija s kolegama procjenjuju da se nalaze u kanjonu Male Radetine. Na teren izlazi dvoje spašavatelja i jedan potražni tim sa psom. Na putu prema izgubljenim izletnicima od Centra 112 dobivaju njihove koordinate koje samo potvrđuju pretpostavku spašavatelja o njihovoj lokaciji.

U 17:38 h spašavatelji u Maloj Radetini pronalaze izletnike, jednog prevoze do Jankovca po vozilo, a drugih dvoje dopraćaju do Slatinskog Drenovca čime ova akcija završava.