HGSS

Emergency call

Članovi Stanice Split u akciji pošumljavanja Boranka na Mosoru

U subotu, 07. studenog, na području Donje Sitno, na Mosoru, održana je 20. Boranka. U akciji pošumljavanja sudjelovala su i 23 člana HGSS Stanice Split.

Kroz kampanju Boranka, izviđači su do sada već okupili više od 5.000 volontera i zajedno s njima posadili više od 50.000 novih stabala na požarištima.

Stanica Split iskoristila je ovu prigodu da predsjedniku splitskog skautskog zbora, Ediju Periću, uruči poklon prigodom obilježavanja 100 godina splitskih izviđača.

Za potrebe kampanje, od pepela izgorjelih borova proizvedene su jedinstvene bojice – Boralice. Koristeći Boralice, možete sami nacrtati svoje stablo, fotografirati ga i postaviti u virtualnu šumu na Boranki. Za svako tako virtualno posađeno stablo, izviđači i drugi volonteri Boranke, uključujući i HGSS, u prirodi će posaditi pravo. Vraćamo život na zgarišta. Šume su život!

Nakon akcije pošumljavanja članovi Stanice Split iskoristili su ostatak lijepog jesenskog dana i ispod Zvjezdanog sela na Mosoru izveli trening s potražnim psima, vježbu orijentacije i upotrebe GPS-a te izrade sidrišta.