HGSS

Edukacijom smanjimo rizik od katastrofa

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa Područni ured civilne zaštite Split je 13. listopada proveo niz aktivnosti u Osnovnim školama Brda i Mertojak. Uz pripadnike Javne vatrogasne postrojbe Split, Hrvatskog crvenog križa i Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, sudjelovala je i HGSS Stanica Split.

14/10/2022

|

HGSS stanica Split

Djeci su prezentirani edukativni modeli simulacije katastrofa, nabavljeni kroz projekt „Na putu do smanjenja rizika od katastrofa“. Kroz edukacijske modele učenici su upoznati s poplavama, potresima, krškim krajolikom, erozijom i vulkanom.

U sklopu obilježavanja provedena je i edukacija djece iz područja civilne zaštite te su se kroz prezentaciju učenici upoznali s prirodnim i drugim nesrećama, njihovim učincima i posljedicama. Također, upoznati su i s ulogom žurnih službi u spašavanju osoba i imovine te s jedinstvenim europskim brojem za hitne službe 112. Djeca su s posebnim zanimanjem razgledala vozila, opremu i tehnička sredstva koja se koriste u zadaćama spašavanja.

Obilježavanje Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa organizirano je u suradnji s ravnateljima i nastavnicima škola s ciljem podizanja svijesti i jačanja otpornosti.