HGSS

Dvije akcije Stanice Rijeka

Stanica Rijeka intervenirala u dvije situacije, na području Omišlja i u blizini plaže Rudine.

Akcija Omišalj – 04.09.2021.

Poziv Stanici Rijeka stiže preko Županijskog centra 112 oko 20:45. Radi se o dvije osobe stranog državljanstva, bez adekvatne obuće, koje su se planinareći oko rta Mali Kijac izvan označenih staza, našle na izrazito neprohodnom terenu. Odmah po dojavi na teren izlazi 15 članova HGSS Stanice Rijeka.
Dolaskom do unesrećenih, istima je pružena obuća te je izvršen transport samostalnim kretanjem unesrećenih uz asistenciju članova Stanice, a zatim prijevoz interventnim vozilom do mjesta boravišta unesrećenih, čime je ova akcija završila oko 23:00.

Akcija Rudine – 12.09.2021.

Poziv stiže oko 09:00 preko Županijskog centra 112, a od strane Službe traganja i spašavanja na moru, koja zbog plićine nije u mogućnosti pristupiti unesrećenoj osobi.
Radi se o ženskoj osobi s kojom su kontakt uspostavile osobe koje su se noć prije, kao i u tom trenutku, nalazile na manjem plovilu u blizini plaže Rudine. Unesrećena osoba je prenoćila na obali, te je zatečena iscrpljena s lakšim tjelesnim ozljedama i dezorijentirana.
Odmah po dojavi na teren izlazi 12 članova HGSS stanice Rijeka sa tri vozila. Dolaskom do unesrećene istoj je pružena medicinska pomoć, nakon čega je uslijedio je transport nosiljkom UT2000 do cestovne prometnice, gdje je predana vozilima Hitne medicinske službe.
Time je ova akcija završila oko 11:10.