HGSS

Dežurstvo HGSS-a na tradicionalnom, 26. Vincekovom pohodu

Planinarsko društvo Bundek iz Murskog Središća organiziralo je po 26. puta Vincekov pohod. Hrvatski planinarski savez već je nekoliko puta Vincekov pohod proglasio najbolje organiziranom planinarskom akcijom u Hrvatskoj. Dio zasluga za takvo priznanje zasigurno ide i HGSS-u, čiji su članovi Stanica Čakovec i Koprivnica proteklih sedam godina brinuli za sigurnost sudionika.

Nakon prošlogodišnjih skromnijih izdanja u skladu s važećim epidemiološkim mjerama, ovogodišnji je Vincekov pohod održan u dobrom starom obliku. Na trasi od petnaestak kilometara više od 2800 planinara i štovatelja Sv. Vinka iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i susjednih zemalja prošlo je šest brijegova.

U osiguranju ovogodišnjeg pohoda sudjelovalo je 13 članova Stanice Čakovec s 2 potražna psa, četiri vozila te bespilotnom letjelicom. Ukupno je tijekom osiguranja zabilježeno 5 akcija spašavanja te jedna potražna akcija. U dvije je akcije pozvana hitna medicinska pomoć zbog stanja unesrećenih, dok su u preostale tri unesrećeni do medicinske ustanove bili prevezeni vozilom dobrovoljnog vatrogasnog društva. Potražna je akcija pokrenuta na dojavu roditelja o izgubljenom 9-godišnjem djetetu. Članovi su zaigranog mališana presreli dva brijega dalje od mjesta razilaženja s roditeljima, u dobrom stanju, zaigranog i nesvjesnog ozbiljnosti situacije.

Ovim putem članovi Stanice Čakovec na izvrsnoj suradnji zahvaljuju prvenstveno članovima DVD Križovec, Zavodu za hitnu medicinu Međimurske županije i vodičima PD Bundek.