HGSS

Dežurstvo HGSS-a na skijaškim natjecanjima Svjetskog kupa Snježna kraljica 2022.

Ove je godine, nažalost kao i prethodne, dežurstvo spašavatelja HGSS stanice Zagreb na skijaškim natjecanjima Svjetskog kupa „Snježna kraljica“ na Sljemenu prošlo u potpuno drugom ozračju nego prethodnih šesnaest godina.

Zbog pandemije virusa COVID-19 nije bilo onog poznatog sljemenskog navijanja jer gledatelja nažalost nije bilo.

Dodatne probleme izazvao je toplinski val koji je znatno otežao organizatoru izvođenje natjecanja. Ipak, unatoč preprekama i organizacijskim izazovima natjecanje slaloma za skijašice je održano. 4.1. Dani 5. i 6.1. bili su za organizatora i skijaše znatno teži i dramatičniji. Slalom 5.1. je u potpunosti otkazan, a zatim i onaj 6.1. nakon starta prvih 19 skijaša, unatoč ogromnim naporima na uređenju staze nakon svježe napadalog snijega.

Ovaj puta za sigurnost natjecatelja i pratećeg osoblja već od 1.1. brinuli su samo članovi HGSS Stanice Zagreb, njih 26. To je bio dovoljan broj jer je publika nažalost izostala. Intervencije su bile samo dvije, što je rutinski odrađeno, bez većih poteškoća.

Veselimo se slijedećoj Snježnoj kraljici jer se nadamo da će se održati u normalnim okolnostima i sa starim sjajem, a organizatorima natjecanja odajemo priznanje na uloženom trudu i želimo da slijedeće godine nemaju problema koji su ih sada pratili.