HGSS

WEB aplikacija sigurnestaze.hr

19. siječnja 2024. godine u Uredu HGSS-a održana je prezentacija web aplikacije sigurenestaze.hr.

Sigurnestaze.hr, web-aplikacija i interaktivni zemljovid Republike Hrvatske, namijenjen je planinarima i izletnicima.
Aplikacija omogućava kreiranje vlastitih ruta, pretraživanje i istraživanje terena, staza, objekata, penjališta i vrhova.
Aplikacija koristi provjerene podatke iz Registra planinarskih putova i obilaznica Hrvatskog planinarskog saveza te staze pogodne za pješačenje i planinarenje prema podacima koje je na terenu prikupila Hrvatska gorska služba spašavanja.

Svrha ove aplikacije je promocija aktivnog turizma na ruralnim i teško pristupačnim područjima s naglaskom na podizanje stupnja sigurnosti. Cilj aplikacije je otvoriti pristup informacijama, podići stupanj sigurnosti i ažurnosti podataka.
Važno je napomenuti da je razvoj ove aplikacije rezultat dugotrajnog rada projekta Kartografija, koji je unutar HGSS-a prisutan od 2012. godine. Kroz godine, projekt je kartirao više od 70 područja unutar Republike Hrvatske, a neka od tih područja su čak prošla kroz tri izdanja, što svjedoči o predanosti i temeljitosti projekta.

Ova web aplikacija ne samo da olakšava istraživanje prirodnih ljepota Hrvatske već igra ključnu ulogu u promicanju odgovornog turizma i osiguravanju da korisnici imaju najnovije i najtočnije informacije. Sigurnestaze.hr postavlja nove standarde u podršci planinarima i izletnicima, čineći njihova iskustva na stazi nezaboravnima i, prije svega, sigurnima.

Ne zaboravite posjetiti https://sigurnestaze.hr/