HGSS

Uspješna potraga na području Grubišnog Polja

Na dežurni telefon Stanice Bjelovar, jučer u 17:42h zaprimljena je dojava o nestaloj ženskoj osobi na području grada Grubišno Polje.

Osoba je zadnji put viđena oko 14h u blizini obiteljske kuće i uputila se u nepoznatom smjeru. S obzirom na prikupljene informacije o zdravstvenom stanju nestale osobe, procijenili smo da je izlazak na teren izuzetno hitan.

Tri spašavatelja iz Ispostave Daruvar su odmah bili dostupni i u 18:30h započeli brzu pretragu terena zajedno sa 8 vatrogasaca koji su nam ponudili svoju pomoć. Uskoro pristiže i 5 spašavatelja Stanice iz Bjelovara.

S obzirom na informaciju da se sutradan u HGSS Stanici Požega održavalo licenciranje za pilote bespilotnih letjelica i da su članovi OBS-a iz Dubrovnika, Splita i Zadra sa 2 drona za noćno pretraživanje terena u blizini na putu prema Požegi odmah smo ih preusmjerili na teren.

Također su u pomoć priskočila i 2 člana HGSS Stanice Požega sa još jednom bespilotnom letjelicom. Sve ekipe sa dronovima su krenule prema području potrage. U 19:15h dobivamo informaciju da je osoba pronađena u blizini pogona Bioelektrane Grubišno Polje.

Četiri spašavatelja su otišla provjeriti informaciju koja se potvrdila kao točna i nakon dolaska HMP-a svi spašavatelji su se povukli sa  terena. Ova akcija je još jednom istaknula spremnost pripadnika svih stanica HGSS-a da se odazovu na pomoć u bilo kojem dijelu RH.