HGSS

Uspješna potraga HGSS Stanice Osijek na području Krndije

Putem dežurnog telefona HGSS Stanice Osijek u ponedjeljek, 3. listopada u 15:49, zaprimljen je poziv i informacija o izgubljenoj muškoj osobi na području Krndije. Poziv je zaprimljen putem Centra 112 i HGSS Stanice Orahovica na čijem se terenu osoba prethodno nalazila.

Na teren je odmah po pozivu upućen tim od tri spašavatelja sa terenskim vozilom, a ostali članovi Stanice stavljeni su u stanje pripravnosti. Prema sakupljenim informacijama muškarac je zadnji put viđen u šumskom području nedaleko sela Gazije u Općini Feričanci, a podaci o lokaciji njegovog mobitela dobijeni putem Centra 112 također su potvrdili da je područje kretanja izgubljene osobe na području Krndije.

Nakon što je s izgubljenim muškarcem uspostavljen kontakt putem mobilnog telefona, spašavatelji su uz prethodno sakupljene informacije odredili njegovu približnu lokaciju. Zahvaljujući uputi spašavateljea da ne napušta mjesto na kojem se trenutačno nalazi, u 17:15h spašavateljski tim s terenskim vozilom pronalazi muškarca na jednom od šumskih puteva na širem području Općine Motičina. U ovoj akciji posebno se naglašava izvrsna suradnja i koordinacija Stanica HGSS Osijek i Orahovica, Županijskog Centra 112 Osijek i Centra 112 Virovitica te PP Našice.