HGSS

Tri akcije Stanice Rijeka

U periodu od tri dana članovi Stanice Rijeka na teren izlaze isto toliko puta.

Akcija Crni vrh – 25.07.2021.
Poziv Stanica Rijeka zaprima preko Županijskog centra 112. Saznaje se da se radi o muškoj osobi koja je prilikom planinarenja ozlijedila ručni zglob.
Odmah po dojavi na teren izlaze dva člana HGSS stanice Rijeka, dok se drugi članovi Stanice nalaze u pripravnosti.
Dolaskom do unesrećenog ustanovljeno je da se radi o ozljedi desnog ručnog zgloba te je uslijedila imobilizacija istog, nakon čega je osoba, zajedno s kolegama planinarima terenskim vozilom prevezena na prometnicu do osobnog vozila, čime je ova akcija završila oko 17:00h.

Akcija uvala Slana – 25.07.2021.
Istovremeno tijekom trajanja akcije kod Crnog vrha, oko 16:25h stiže poziv Centra 112, odnosno Hitne medicinske službe koja se u tom trenutku nalazi na terenu, no nije u mogućnosti samostalno izvršiti transport unesrećenog. Saznajemo da se radi o muškoj osobi stranog državljanstva koja je pala niz liticu uz more u blizini uvale Slana u Selcima te pritom zadobila teže tjelesne ozljede.
Odmah po dojavi na teren izlazi 15 članova HGSS Stanice Rijeka s tri interventna vozila. Pri dolasku prvog člana Stanice koji se u tom trenutku nalazio u blizini mjesta nezgode, unesrećenom je već pružena hitna medicinska pomoć od strane djelatnika HMP-a.
Uslijedio je transport s nepristupačnog područja, izvršen uz pomoć mještanina koji je privatnim plovilom prevezao unesrećenog, djelatnike HMP-a te člana Stanice Rijeka do sljedeće, vozilom pristupačne uvale. Unesrećeni je predan vozilima hitne pomoći čime je ova akcija završila oko 17:15h.

Akcija Baška – 27.07.2021.
Poziv stiže oko 16:00h od strane Županijskog centra 112. Radi se o muškoj osobi stranog državljanstva, koja je pri planinarenju iznemogla o te nije u mogućnosti nastaviti kretanje.
Odmah po dojavi na teren izlazi 10 članova HGSS stanice Rijeka s tri interventna vozila.
Dolaskom do unesrećenog, istoga se rehidriralo, nakon čega je samostalnim kretanjem, uz pratnju članova Stanice izvršen transport do cestovne prometnice, čime je ova akcija završila oko 18:25h.