HGSS

Slanje lokacije putem mobitela ubrzalo pronalazak nestalih na Jankovcu

Iz Planinarskog doma Jankovac u četvrtak, 22. listopada u 18:42h, spašavatelju HGSS Stanice Orahovica dolazi informacija da se troje izletnika sa dva psa u pokušaju pronalaska slapa Skakavac izgubilo i u mraku više nisu u mogućnosti pronaći niti put natrag do Doma.

U isto vrijeme ovakva informacija dolazi i do Stanice Požega koja stupa u kontakt s izletnicima te dobiva njihovu lokaciju poslanu putem mobilnog telefona.

U već uvježbanoj i koordiniranoj suradnji ove dvije Stanice, dogovara se način najbržeg dolaska do izletnika. Dva tima iz Orahovice i jedan iz Požege izlaze na teren. Terensko vozilo iz Orahovice najbržim putem od Slatinskog Drenovca dolazi do Starog druma s kojeg oko 400m udaljene od najbliže planinarske staze u sred šume u 20:15h pronalaze izgubljene izletnike. Ova potraga završava u 21:00h povratkom svih na Jankovac.

Sve pohvale upućujemo izletnicima koji su uspješno putem mobitela spašavateljima podijelili svoju lokaciju i na taj način omogućili da se ova akcija tako brzo i sretno završi.