HGSS

Sastanak s predstavnicima Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja

Tijekom subote je na Biokovu održali smo važan sastanak s ministrom gospodarstva i održivog razvoja, Damirom Habijanom, predstavnicima Ministarstva te djelatnicima Parka prirode Biokovo.

Sastanak je bio fokusiran na razmatranje i unapređenje suradnje u području spašavanja i zaštite u okviru nacionalnih parkova i parkova prirode širom Hrvatske.

Jedna od glavnih tema razgovora bila je jačanje operativnih kapaciteta HGSS-a u zaštićenim područjima. Razvoj infrastruture helikopterskog spašavanja preduvjet je sigurnosti na našoj najsurovijoj planini Biokovo, ali i u drugim teško dostupnim područjima. Zajednički rad na razvoju strategija za spašavanje vitalan je dio naše misije. To ne samo da osigurava sigurnost naših posjetitelja već i promiče održivost i zaštitu naših prirodnih resursa za buduće generacije.

Ovaj sastanak naglasio je našu zajedničku predanost stvaranju sigurnog okruženja za sve posjetitelje planinskih područja, istovremeno potvrđujući posvećenost očuvanju jedinstvenih prirodnih vrijednosti koje čine naše parkove iznimno važnima, ne samo za Hrvatsku već i za cijeli svijet.