HGSS

Uspješno završena potraga u Kninu

Pronađena je mlađa ženska osoba koja je nestala iz sela Parčić pored Drniša.

Danas oko 7,00 satu ujutro, na dežurni telefon stanice Šibenik, došao je poziv za pomoć u potrazi. Nestala je mlađa ženska osoba iz Splita koja već mjesec dana boravi kod svoje obitelji u selu Parčić pokraj Drniša.

Radilo se o osobi koja ima psihički poremečaj. Obzirom na zabrinutost obitelji koja je našla oproštajno pismo, odmah izlazimo na teren i pretražuje se okolno područje kuće.
Istovremeno se priprema i opsežnija potraga sa više ljudi i susjednih ispostava, kao i lociranje mobitela.

U razgovoru sa obitelji saznajemo da je osoba ponijela i  punjač mobitela, pa brzo isključujemo neki gori scenarij, međutim osoba se ne javlja na pozive. Centar 112 je lociranje mobitela napravio u više vremenskih razlika po čemu smo zaključili da je osoba u pokretu, što se pokazalo točnim.

Osoba je pronađena na željezničkom kolodvoru u Kninu, kamo je stigla pješice što bi značilo da je hodala oko 20-tak km. Ovim se pokazala izuzetno dobra suradnja između centra 112  i interventnih službi na terenu.

Ranije:
Osoba se udaljila iz kuće oko 2 sata ujutro. Na terenu su se odmah uputili spašavatelji iz ispostava Knin i Drniš. Ovo je peta započeta potraga za spašavatelje stanice Šibenik u zadnjih 7 dana.