HGSS

Ogulin i Delnice zajedno u akciji spašavanja šestero planinara!

U 15:30 sati spašavatelji stanice Ogulin probili su se sa strane Jasenka do šestero planinara i transportirali ih na sigurno. Motorne saonice iz Stanice Delnice u isto vrijeme pronijale su se kroz metar i pol visoke nanose novonapadalog snijega te su se nakon 4 sata i prijeđenih šest kilometara, po dojavi kolega iz Ogulina, vratili natrag prema Mrkoplju.

Blagdansko poslijepodne krenulo je u 12:00 sati pozivom centra 112 Rijeka prema HGSS stanici Delnice. Poziv za pomoć bio je upućen od strane 6 planinara koji su zapeli u snijegu. Na teren izlaze spašavatelji stanice Delnice u suradnji sa spašavateljima stanice Ogulin.

U 15:30 sati spašavatelji stanice Ogulin probili su se sa strane Jasenka do šestero planinara i transportirali ih na sigurno. Motorne saonice iz Stanice Delnice u isto vrijeme pronijale su se kroz metar i pol visoke nanose novonapadalog snijega te su se nakon 4 sata i prijeđenih šest kilometara, po dojavi kolega iz Ogulina, vratili natrag prema Mrkoplju. U akciji je sudjelovalo 16 spašavatelja s četiri terenska vozila i dvoje motornih saonica.