HGSS

Intervencija Stanice Gospić na području Takalice

Preko Županijeskog centra 112 Stanica Gospić zaprimila je poziv od PP Gospić, vezano uz prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradao motociklist, u već poznatom zavoju na cesti Gospić-Karlobag, gdje se često događaju izlijetanja motociklista,

Zatražena je intervencija izvlačenja tijela obzirom da se nalazilo pedesetak metara u provaliji ispod ceste. Petnaest spašavatelja izašlo je odmah na intervenciju te izvuklo tijelo na cestu kako bi se mogao obaviti očevid i daljnja obrada nadležnih službi.

Moramo napomenuti da se na ovom mjestu svake godine događa nekoliko motociklističkih nesreća s istim uzrokom i nažalost istim ili vrlo sličnim posljedicama, uglavnom smrtnima. Radi se o spornom dugom desnom zavoju iz kojeg na istom mjestu, istom putanjom motociklisti izlijeću u provaliju ispod ceste i stradavaju. Motociklisti kažu kako je sporni zavoj nepravilnog luka odnosno u sredini zavoja isti se dodatno lomi i izaziva velike probleme u savladavanju, osobito za one kojima cesta nije poznata.

Vjerujemo da se ovaj problem može riješiti ili barem smanjiti broj izlijetanja svjetlosnom signalizacijom prije zavoja, usporivačima na cesti, posebnoj zaštitnoj ogradi za motocikliste ili nekim drugim mjerama jer problem očigledno postoji.