HGSS

HGSS održao uspješnu državnu vježbu stijenskog spašavanja

Jučer, 17. lipnja Komisija za tehnike spašavanja i školovanje kadrova HGSS-a organizirala je impresivnu državnu vježbu stijenskog spašavanja koja je okupila 42 spašavatelja iz Zagreba, Samobora, Zlatar Bistrice, Varaždina, Koprivnice, Gospića, Šibenika, Ogulina, Karlovca, Osijeka i Požege.

Ova zahtjevna vježba odvijala se tijekom cijelog dana i noći, a rezultirala je uspješnim izvršenjem postavljenih zadataka.
Na pet različitih smjerova Aginog Kuka i Kuka od Korita u Parku prirode Velebit, ekipa HGSS-a istovremeno je spašavala pet osoba. Svaka intervencija zahtijevala je iznimnu vještinu i stručnost spašavatelja, jer su dužine spašavanja bile duže od 100 metara.

Posebna značajka ove vježbe bila je korištenje nefiksirane linije u penjačkom smjeru težine 5c kao pristupa spašavanju.
Vježba je započela ranim popodnevnim satima i trajala je do duboko u noć. Timovi HGSS-a pokazali su iznimnu izdržljivost, spremnost i timski duh kako bi uspješno izvršili sve zadatke.

Ova vježba još jednom je potvrdila da HGSS posjeduje nevjerojatnu stručnost i sposobnost suočavanja s izazovima koje donosi spašavanje u stijenskom okruženju.
Hvala svim sudionicima vježbe na njihovom trudu, predanosti i hrabrosti.

HGSS nastavlja s misijom čuvanja sigurnosti građana te će i dalje biti tu kao pouzdana snaga spremna odgovoriti na izazove koje nameće priroda.