HGSS

HGSS – dobitnik tportalove nagrade Vizionar godine

Veliko finale drugog ciklusa tportalove nagrade Vizionar godine održano je danas. Pobjednikom u kategoriji društvo proglašena je Hrvatska gorska služba spašavanja.

Uz HGSS, finalisti za Vizionara godine u kategoriji društvo bili su: Marina Vidović, predsjednica Udruge Feniks Split, koja promiče mentalno zdravlje i pruža besplatnu pomoć, zadarski ginekolog Luka Matak, akademik i predstojnik Klinike za plućne bolesti KBC-a Zagreb Miroslav Samaržija, aktivistkinje za ženska prava Sanja Sarnavka, Neva Tölle, Ana Pecotić i Jelena Veljača. Velika nam je čast osvojiti nagradu u ovako „opasnoj“ konkurenciji izuzetno kvalitetnih kandidata.

U obrazloženju nominacija za našu službu stoji: „Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) – uvijek su na raspolaganju i kao volonteri spremni su obaviti najteže zadatke i na najtežem terenu kako bi spasili nečiji život. Pomažu ne samo u akcijama spašavanja života pojedinaca, najčešće na hrvatskim planinama, već sudjeluju i u velikim humanitarnim akcijama spašavanja, posebice nakon poplava ili potresa. U pomoć uskaču i izvan granica Hrvatske. Rijetko kada neka organizacija izaziva toliko pozitivnih emocija i dobiva podršku kao HGSS.“

Zahvaljujemo tportalu na nominaciji i nagradi, a ujedno i na tome što nas svakodnevno prepoznaje i podržava naš rad.