HGSS

Dežurstvo i nekoliko potražnih akcija Stanice Samobor

Nakon mirnog dežurstva na Savi, krenuli su stizati pozivi. Jedan, drugi, treći, četvrti.

U subotu, 22. listopada 2022.g. od jutra do ranog popodneva troje pripadnika HGSS stanice Samobor osiguravali su Regatu na Savi. Nakon povratka s dežurstva, prvi poziv stiže preko ŽC 112 o osobi koja se izgubila berući gljive. Troje članova koji su raspremali opremu s dežurstva odmah je krenulo na teren, no putem dobivaju dojavu da se osoba pronašla, čime akcija završava.

U međuvremenu, stiže poziv o nestaloj osobi na području Grada Samobora. U Stanici se okupljaju ostali članovi i potražni timovi, a potom se pridružuju članovi koji su izašli na teren. Priprema se potraga, zapovjedno mjesto je u sjedištu Stanice.

U tom trenu dolazi poziv, ponovo putem ŽC 112, o izgubljenoj sakupljačici šumskih plodova, na području Grada Jastrebarskog. Ekipa se regrupira, te troje članova izlazi na teren i vrlo brzo i uspješno pronalazi izgubljenu osobu. Slijedi povratak članova u Stanicu kako bi nastavili s potragom u Samoboru.

Zatim dolazi još jedan poziv o nesreći na području mjesta Dol kod Krašića. Jedna osoba se odsklizala desetak metara po strmini. Zbog opsežne potrage koja je u tijeku i angažiranih svih resursa Stanice Samobor, poziva se Stanica Karlovac da preuzme ovu akciju spašavanja, koja je sretno završena.

Potraga u Samoboru nastavila se u nedjelju, a potom i u ponedjeljak smanjenim intenzitetom.