HGSS

Dežurstvo HGSS-a na Kupi u Sloveniji

U Osilnici u Sloveniji, 22. i 23. listopada održao se Europski kup u kajaku i kanuu na divljim vodama, finale Sprint i Junior Kupa te internacionalni ”Petar Klepec” kup pri čemu je HGSS već tradicionalno osiguravao manifestaciju u organizaciji kajakaških saveza Hrvatske i Slovenije.

25/10/2022

|

Komisija za spašavanje sa voda i poplava

Pod vodstvom dvaju instruktora Rescue 3 Europe iz Stanice Karlovac, te instruktora iz Stanice Split, u osiguranju je sudjelovalo šest članova iz Stanica Delnice, Šibenik i Karlovac.

Na ovom događanju nisu zabilježene ozbiljnije intervencije, ali su članovi HGSS-a otklonili zaglavljena debla koja su predstavljala opasnost za natjecatelje.

Drugi dan dežurstva, zbog porasta vodostaja rijeke Kupe, instruktori su procjenom rizika na rijeci te u dogovoru sa organizatorom, skratili trajanje manifestacije te ulaz na dionicu staze za natjecanje dopustili samo iskusnijim sportašima koji su odradili trening.

Isto tako, nakon završetka aktivnosti iskorištena je prilika da se odradi vježba spašavanja na većem vodostaju rijeke upotrebom ”Tirolske prečnice” i navezanog plovila.