HGSS

CUAV, UAV & robotic show i posjet Veleposlanika Velike Britanije

U Čakovcu se od 24.do 26. svibnja održava međunarodna konferencija (C)UAV and robotics show 2023 na kojoj sudjeluje i 5 članova Hrvatske gorske službe spašavanja.

Ova konferencija usmjerena je na profesionalce u hitnim službama, agencijama za provedbu zakona, vojsci i proizvođačima specijaliziranim za zaštitu kritične infrastrukture, upravljanje krizama, sigurnost, upravljanje rizicima, autonomne sustave i tehnologiju. Pruža jedinstvenu priliku stručnjacima iz različitih područja da razmjenjuju znanje, uvode najbolje prakse, a istovremeno budu u toku s najnovijim trendovima i razvojem.

Uz ostale uzvanike, otvorenju konferencije pristvovali su, njihova ekselencija, veleposlanici Ujedinjenog Kraljevstva, Simon Thomas i Izraela, Gary Koren koji su, na poziv župana Matije Posavca i gradonačelnice Ljerke Cividini, put u Čakovec iskoristili i za posjet novom objektu HGSS Stanice Čakovec, budućem centru izvrsnosti.

Članovi stanice prezentirali su izloženu opremu te kretanje po speleo poligonu koji se koristi na redovnim staničnim vježbama.