HGSS

Blagdanska potraga u Rogoznici

U općini Rogoznica u petak 23.12. nestao je stariji muškarac. Dežurna spašavateljica HGSS stanice Šibenik dobia je poziv od centra 112 u 13:10.

Tim od dvanaest spašavatelja sa tri bespilotne letjelice i potražnim k9 timom (spašavatelj i pas) uputio se na zadnju točku viđenja. Saznalo se da je osoba oko 9:30 viđena u samom mjestu i da se nije vratila kući.

Kako je ista osoba nedavno nestala i uspješno pronađena spašavatelji su bili dobro upoznati sa terenom i ostalim pojedinostima važnim za potragu. Pristupa se pretrazi terena tehnikom „bike wheel“ tj. brzom pregledu putova kojih na ovom području ima dosta. Svi resursi su u potrazi ali osobu se ne pronalazi te večeri već se potraga planira za idući dan.

U subotu se spaśavatelji i spašavateljice nalaze u Rogoznici i nastavljaju potragu. Kako se traga i na urbanom djelu pregledavaju se ulice i dvorišta kuća. Ubrzo u 11:30 spašavatelj javlja u bazu da je potražni pas Tunja pronašla osobu na Debelom rtu, brdu iznad Zmajevog oka.

Nestali je pothlađen pa ga spašavatelji zbrinjavaju i transportiraju do baze gdje je predan timu HMP na daljnju obradu. Zadovoljni zbog uspješnog pronalaska spašavatelji i Tunja se vraćaju kućama na zasluženu proslavu blagdana.