HGSS

Aktivnosti Stanice Koprivnica

Tijekom vikenda članovi stanice Koprivnica sudjelovali su u vježbi evakuacije i spašavanja i u akciji čišćenja Starog grada Velikog Kalnika.

U petak 27. listopada u 12,00 sati održana je vježba evakuacije i spašavanja u pivovari Carlsberg Croatia u koprivničkoj industrijskoj zoni. Riječ je o praktičnoj vježbi postupka u slučaju izvanredne situacije – potresa.

Na teren su bile upućene sve žurne službe. U vježbi su sudjelovali spašavatelji HGSS Stanice Koprivnica, Javna vatrogasna postrojba Koprivnica, Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije te Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Unatoč izuzetno lošem vremenu, vjetru i kiši, simulacija akcije spašavanja iz silosa sistemom tirolske prečnice je uspješno odrađena.

U subotu 28. listopada naši članovi sudjelovali su i u akciji čišćenja Starog grada Velikog Kalnika u organizaciji Općine Kalnik. Akciji su se pridružile i HGSS Stanice Bjelovar i Šibenik, PD Kalnik, Đakovo, Mosor i Borik, Penjački klub Elvis te vrijedni mještani Kalnika.

Čistilo se i rezalo raslinje, prerasle biljke te su se uređivali i sami zidovi i ostaci kompleksa starih utvrda. Kalnik je s preko 150 penjačkih smjerova jedno od omiljenih hrvatskih penjališta. Ovom akcijom podigla se razina sigurnosti penjača te svih planinara i izletnika koji u velikom broju posjećuju ovaj biser Prigorja.