HGSS

Akcija stanice Orahovica: Zbrinjavanja ozlijeđenog biciklista u šumi

Sretna okolnost ovog događaja je prohodan šumski put i otvorene rampe na pristupnim šumskim putevima koje su uvelike pomogle pri dolasku do unesrećenog biciklista!

Tijekom jutarnjih sati, na dežurni telefon HGSS stanice Orahovica, došao je poziv biciklistice koja navodi da je jedan od njezinih kolega biciklista pao s bicikla i zadobio mnogobrojne ozlijede. S obzirom na to da je lokacija bila poznata spašavateljima HGSS stanice Orahovica, dvojica spašavatelja iz Virovitice, krenula su zbrinuti unesrećenu osobu.

Prilikom dolaska na mjesto nesreće uočen je biciklist koji je zadobio više traumatskih povreda, te je za kratko vrijeme adekvatno zbrinut i transportiran do najbližeg pristupnog puta. Ozlijeđeni biciklist predan je djelatnicima HMS Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-Podravske županije.

Lokacija unesrećene osobi bila je udaljeno 6km od najbližeg pristupnog puta i na šumskom gospodarskom području u okolici grada Virovitice. Na takvim mjestima dodatne otegotne okolnosti najčešće su spuštene i zaključane rampe i neadekvatni pristupni putevi. Nova i dobro opremljena terenska vozila bitan su resurs u ovakvim akcijama kako bi na što lakši način riješili i najzahtjevnije intervencije.