HGSS

Akcija spašavanja u Šibeniku na Meterizama

U subotnje poslijepodne 15. travnja nešto prije 14 sati dežurni spašavatelj HGSS stanice Šibenik zaprimio je poziv centra 112 u kojoj nas obavještavaju da je na brdu Gvozdenovo podno vrha Gatarićka u gradskoj četvrti Meterize čovjek sa slomljenom nogom.

Voditelj akcije stupa u kontakt sa unesrećenim te saznaje da je osoba medicinski djelatnik i da je pri berbi šparoga pao i najvjerojatnije slomio nogu. Njega je kako je rekao pronašla žena koja je u blizini također brala šparoge, a kako on nije imao mobitel ona je obavijestila centar 112 o nesreći.

U kratkom roku na teren izlazi deset spašavatelja i upućuju se ka mjestu nesreće, a akciji se priključuje i pet planinara HPK Sv. Mihovil koji su se pri povratku sa svoga izleta nalazili u blizini. Nakon pola sata od poziva spašavatelji zajedno sa timom HMP dolaze do unesrećenog te mu imobiliziraju nogu i nosilima UT 2000 sigurno spuštaju u podnožje odakle je prevezen u Opću bolnicu Šibensko-kninske županije na daljnju obradu. Spašavatelji HGSS stanice Šibenik unesrećenom žele brz oporavak i povratak u normalan život.