HGSS

Teška nesreća u kanjonu Velike Paklenice

Oko 14 sati došlo je do pada dvoje penjača, stranih državljana u kanjonu Velike Paklenice sa smrtnim ishodom.

6/09/2015

|

HGSS stanica Zadar

19.15

Danas oko 14 sati dojavljeno je od strane Centra 112 o mogućem padu penjača kod stijene Velikog Vitrenika. Djelatnici NP su provjerom ustanovili pad dvoje penjača do podnožja stijene ispod smjera Oprosti mi pape i pozvali su pomoć.

Jedan spašavatelj odmah izlazi na teren sa djelatnicima Parka, dok u isto vrijeme kreće ekipa iz HGSS Stanice Zadar koja broji deset spašavatelja. Dolaskom na mjesto nesreće kreće se u zbrinjavanje ozlijeđenih. Započeta je reanimacija ženske unesrećene osobe koju nastavljaju djelatnici Hitne pomoći, ali nažalost osoba je smrtno stradala. Istovremeno se zbrinjava druga teško ozlijeđena osoba i priprema za transport do parkinga. Unesrećeni je ubrzo predan djelatnicima Hitne pomoći na daljnju skrb.

Nakon transporta unesrećenog, spašavatelji se uz pratnju policije te mrtvozornika vraćaju nazad pod stijenu po tijelo smrtno stradale penjačice. Nakon završenog očevida tijelo je spušteno do parkinga i predano mrtvozorniku.

U akciji sudjelovalo 10 članova stanice Zadar, 10 djelatnika NP Paklenica i 2 djelatnika Hitne pomoći.

Ranije

 

Oko 14 sati došlo je do pada dvoje penjača, muške i ženske osobe, stranih državljana na početku kanjona Velike Paklenice, pri čemu je strana državljanka unatoč reanimaciji, preminula od težina ozljeda, a u tijeku je transport muškarca sa teškim ozljedama u OB Zadar. Više informacija kasnije!