HGSS

“Sigurni u prirodi”

Na poziv Tehničke škole iz Virovitice, spašavatelji HGSS Stanice Orahovica, u utorak 5. veljače, održali su učenicima od drugog do četvrtog razreda šumarskog usmjerenja predavanje na temu "Sigurni u prirodi".

7/02/2019

|

HGSS stanica Orahovica

Sa izuzetnom pažnjom više od pedeset učenika i profesora aktivno je pratilo i sudjelovalo u ovom predavanju. Predstavljena im je Hrvatska gorska služba spašavanja i njezino područje djelovanja, te su upoznati s radom i članstvom HGSS Stanice Orahovica.

U središnjem dijelu ovog malo drugačijeg školskog sata, učenicima je ukazano na brojne pozitivne aspekte boravka u prirodi, osobito u planinama, uz velik naglasak na sigurnost i brojne savjete za dobru pripremu prije samog planinarenja. Demonstrirana im je obavezna oprema za odlazak na jednodnevni planinarski izlet, a na samom kraju na red su došli i važni savjeti što učiniti i kako reagirati u slučaju nepredvidivih situacija ili eventualne nesreće.

I jedni i drugi zaključili su kako je ovo odličan početak suradnje sa puno potencijala, osobito zato što šumari i pripadnici HGSS-a na području Virovitičko-podravske županije često djeluju na zajedničkom terenu.