HGSS

Potražni pas Max pronašao tijelo nestale osobe

U nedjelju poslijepodne oko 17 sati 13. listopada 2019. muška osoba se udaljila od kuće u Đakovačkoj Breznici. Prema dobivenim informacijama otišao je brati gljive.

HGSS Stanica Osijek dobiva poziv službe 112, 14. listopada u 19:40 te izlazi na teren s 11 spašavatelja, dva potražna tima i bespilotnom letjelicom s termovizijskom kamerom. Potraga se nastavila do četvrtka 17. listopada kad je nestalu osobu pronašao potražni  pas Max u 8:35, na žalost s tragičnim završetkom.

U potrazi je sudjelovalo 5 potražnih timova sa psima iz Stanica Osijek, Požega, Orahovica i Slavonski Brod. Korištena je i bespilotna letjelica. Tijekom 4 dana potrage svakodnevno je sudjelovalo oko dvadesetak spašavatelja HGSS-a iz Stanica Osijek, Požega, Orahovica, Slavonski Brod i Vinkovci. Svaki dan je bilo prisutno oko 50 mještana, djelatnici PU Đakovo, Civilna zaštita općine Levanjska Varoš, DVD Slatinik Drenjski i članovi lokalnih lovačkih društava. Za vrijeme potrage ukupno je pretraženo oko 770 hektara teško prohodnog terena.