HGSS

I dalje traje intenzivna potraga na Biokovu

U tijeku je opsežna potraga za četrdesetogodišnjim nestalim strancem na Biokovu.

2/08/2020

|

HGSS stanica Makarska

03.08.2020.

I dalje traje intenzivna potraga za nestalnim stranim državljaninom na Biokovu. Na terenu je trenutno 25 spašavatelja HGSS-a, do kraja dana očekuje se da će ta brojka rasti. Dio timova pretražuje staze i segmente, a ostali timovi imaju specijalističke zadatke te pretražuju litice i grebene Biokova.

U potragu je uključen helikopter HRZ-a, a večeras se očekuje ponovo angažman bespilotnih letjelica. Potragu otežava izuzetno neprohodan, strm teren i visoke temperature.

Ranije:

02.08.2020.

Nastavljena je potraga za nestalim strancem na Biokovu. Nestali se uputio u četvrtak, 31.srpnja, iz Gornjih Brela preko Bukovca na Sv. Iliju. S Bukovca je tog dana supruzi poslao sliku i od tada se više nije javio. Potraga je pokrenuta navečer istog dana.. Tražilo ga je gotovo 60 tragača iz nekoliko Stanica HGSS-a uz helikopter HRZ-a, ali bez rezultata. Teren za potragu je izuzetno zahtjevan jer je Sv. Ilija najnedostupniji vrh u Hrvatskoj. Na sve strane su strmi gorski grebeni i više stotina metara strme stijene.
Jutros se potraga nastavila bespilotnim letjelicama, potražnim psima i helikopterom HRZ-a.

Zadnji put se javio supruzi jučer oko 12 sati s grebena kod Sv. Ilije.

U potragu je uključeno 40 gorskih spašavatelja iz Dubrovnika, Makarske i Splita. Iz zraka se pretražuje uz pomoć helikoptera HRZ-a.