HGSS

Potraga kod Belišća

Sinoć oko 22 h na dežurni telefon stanice Osijek zaprimljena je dojava o nestanku starije muške osobe (1934 .) na području grada Belišća.

12/05/2017

|

HGSS stanica Osijek

Provjerom informacija utvrđeno je da postoji sumnja da se nestala osoba kretala prema izlazu iz grada pa se pristupilo planiranju potražne akcije. Jutros u 07:00h na teren je izašlo 10 spašavatelja i potražni tim sa psom koji su započeli sa pretraživanjem okolnih puteva, šuma i područja uz rijeku Dravu.

Dvoje spašavatelja su prilikom pretraživanja obale rijeke pronašli trag za koji se naknadno saznalo da pripada nestaloj osobi. O pronalasku ključnog traga obaviještena je policija a potraga se u potpunosti preusmjerila na područje rijeke koju se pretraživalo i čamcem. Oko 14:00 h nedaleko od mjesta gdje je pronađen trag, ronioci Specijalne policije su pronašli tijelo nestale osobe, nažalost preminule. Osim pripadnika PP Belišće, ronioca Specijalne policije i članova Hgss Stanice Osijek u potrazi su velikom logističkom potporom sudjelovali i vatrogasci DVD Belišće.