HGSS

Noćna potraga na obroncima Medvednice

Nakon iscrpljujuće cjelonoćne potrage, jutros oko 11 sati pronađeno je tijelo nestale osobe.

17/04/2014

|

HGSS stanica Zagreb

Jučer, 16. travnja u kasnim večernjim satima preko Centra 112 zatražena je pomoć od HGSS Stanice Zagreb zbog sumnje na nestanak muške osobe u ranim tridesetim godinama s kojom je zadnji kontakt ostvaren istog dana ujutro.

Nakon sakupljenih informacija, pokrenuta je potraga na Medvednici s težištem na području oko Šestina, Medvedgrada i Kraljičinog zdenca.

Sumnjalo se da se nestali muškarac tijekom redovnog rekreativnog trčanja ozlijedio i da ne može pozvati pomoć te je akcija ocijenjena kao vrlo hitna. Zbog takvih informacija traženje je usmjereno na sve planinarske staze koje se od Šestina pružaju prema višim dijelovima Medvednice.

Potragu je osim mraka otežavao olujni vjetar koji je onemogućio bilo kakvu glasovnu komunikaciju između spašavatelja i unesrećenog te neobično niska temperatura uz mjestimičan snijeg.

Nakon iscrpljujuće cjelonoćne potrage u kojoj su osim članova HGSS Stanice Zagreb sudjelovali i potražni timovi iz kinoloških udruga KOSSP i HUOPP zatražena je pomoć u ljudstvu od susjednih stanica HGSS-a te od Vatrogasne zajednice Grada Zagreba i policije.Nakon dodatnog prikupljanja informacija, potraga je preusmjerena na bližu okolicu zadnje točke njegovog viđenja. 

Oko 11 sati ujutro spašavatelji su pronašli tijelo nestale osobe te je time akcija potrage i završena.

U potrazi su sudjelovale HGSS Stanice Zagreb, Varaždin i Krapina, DVD Gračani i Šestine, udruga za obuku pasa KOSSP i HUOPP, policijske snage i prijatelji nestalog te je sa svima njima ostvarena odlična suradnja na terenu.

Zahvaljujemo svim sudionicima potrage na pomoći i predanom radu, a obitelji izražavamo iskrenu sućut.