HGSS

Emergency call

Potraga kod Belišća

Sinoć oko 22 h na dežurni telefon stanice Osijek zaprimljena je dojava o nestanku starije muške osobe (1934 .) na području grada Belišća.

Provjerom informacija utvrđeno je da postoji sumnja da se nestala osoba kretala prema izlazu iz grada pa se pristupilo planiranju potražne akcije. Jutros u 07:00h na teren je izašlo 10 spašavatelja i potražni tim sa psom koji su započeli sa pretraživanjem okolnih puteva, šuma i područja uz rijeku Dravu.

Dvoje spašavatelja su prilikom pretraživanja obale rijeke pronašli trag za koji se naknadno saznalo da pripada nestaloj osobi. O pronalasku ključnog traga obaviještena je policija a potraga se u potpunosti preusmjerila na područje rijeke koju se pretraživalo i čamcem. Oko 14:00 h nedaleko od mjesta gdje je pronađen trag, ronioci Specijalne policije su pronašli tijelo nestale osobe, nažalost preminule. Osim pripadnika PP Belišće, ronioca Specijalne policije i članova Hgss Stanice Osijek u potrazi su velikom logističkom potporom sudjelovali i vatrogasci DVD Belišće.